Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

Vicces névjegykártyák

 

Névjegykártyánk nem csak megjelenésében, hanem tartalmában is lehet figyelemfelkeltő. Egy vicces mottó, vagy egyéb szöveges megoldás könnyen megfogja a tekinteteket és beszédtémává válhat ügyfeleink között. A humor mindig is hatékony fegyver volt a marketing eszköztárában, sokan alkalmazzák is, bár ebből adódóan rengeteg melléfogással találkozhatunk. A következő példák ismét remek forrása lehet a kreatív ötletekhez és azok megvalósításához. A következő példák mind külföldről származnak, de szerencsére nálunk is egyre több hasolnó megoldással lehet találkozni.

 


1. Albert Hwang

Albert Hwag humoros névjegykártyája megy egy kódrészletben jelöli elérhetőségeit

Albert Hwag informatius szakmáját nem is tudta volna ennél jobb módon érzékeltetni ügyfeleivel. Névjegykártyáján az adatokat egy program kódrészleteként ábrázolja a programozók egyik fontos eszközében, egy szövegszerkesztőben megjelenítve.

 

2. Dave Blank

Dave Blank vicces névjegykártyája, gyorséttermekben viselt névkártyához hasoinlít sarokkerekítéssel

Dave Blank fotográfus névjegykártyája, mely a gyorsétteremléncokban elterjedt alkalmazotti névjegykitűzőt másolja. Hasonló kitűzőkkel már mi is találkozhatunk szintén gyorséttermekben és szupermarketekben.

 

3. Fabio Giolito

Fabio Giolito vicces névjegykártyája ami egy társkereső mintájára készült

Fabio Giolito dizájner kreatív módszert választott a pár-, illetve munkakereséshez. Névjegykártyáját egy társkereső oldal arculata alapján alakította ki, mintha azon keresztül böngésznénk a profilját. A kép önmagáért beszél, továbbá gyors és rövid összegzést ad személyiségéről.

 

4. Eco Pop

Eco Pop környezetbarát vicces névjegykártya melynek papírjába fűmagokat raktak

Az Eco Pop egy környezetbarát megoldásokkal foglalkozó dizájn stúdió, aki egy nagyon eredeti névjegykártyával álltak elő. Az újrahasznosított papírból készült kártyába fűmagot raktak, így ha földbe helyezzük azt, akkor a könnyen bomló papírból kis idő múlva virágok nőnek. A kártyán a következő szöveg olvasható: "Az én névjegykártyámból vadvirágok nőnek, ha elülteted. A tiéd mit tud?".

 

5. Hairloss

Hairloss Specialist vicces névjegykátya melyen egy lyukon átdugva a hüvelykujjunkat, kopasz fejet ábrázol

 Humor és interaktivitás! Remek párosítás egy névjegykártyába sűrítve a hlm.net-től, mely egy egészségügyi befektetésekkel foglalkozó csoport. A névjegy a hajhullással foglalkozik, melyet az átdugható hüvelykujjunk szimbolizál.

 

6. Jack Napier

Jack Napier vicces névjegykártyája, mely az ctrl+alt+del billentyűkombináció mintájára készült

Jack Napier pszichológus formabontó megoldást választott névjegyének. A forma a szlogenből következik, ami  a következő: "Mindenkinek szüksége van néha az újraindításra", ami a számítástechnikában a Ctrl+Alt+Del gombok lenyomásával történik.

 

7. Nathan Sokoloff

Nathan Sokoloff vicces névjegykártyája fekete alapon fehér

Nathan Sokoloff egy hivatalos használati útmutatót helyezett el névjegykártyáján, annak helyes kezelését bemutatva. A tiltó tevékenységek listája: "Mit ne tegyél ezzel a kártyával: Ne gyújtsd fel! Ne dobd ki! Ne edd meg! Ne használd újra! Ne add el! Ne mosd ki!"

 

8. Emerson Taylor

Emerson Taylor vicces névjegykártyája

Emerson Taylor névjegykártyája tartalmilag és formailag is különleges. Ő nem csak a nevét és elérhetőségeit helyezte el kártyáján, hanem egy egész alakos, kihajtható képet magáról.

 

A fent bemutatott névjegyek mindegyike valamilyen különleges és nem hétköznapi megoldást tartalmaz, ám ezek sem megfelelőek minden szempontból, mert mint már sokszor leírtuk, nem létezik tökéletes recept, csupán irányelvek. A jó névjegykártya mindig utal tulajdonosára, tevékenységére, személyiségére. A megfelelő ihlet megtalálásához azonban ideális forrást jelentenek az ilyen megoldások.

 

A fenti névjegyek mindegyike más méretű volt, azonban a legtöbb névjegykártya szabvány méretben készül.

 

Tetszett a cikk? Mutassa meg ismerőseinek is: 

További érdekességek névjegykártyákkal kapcsolatban:

két elegáns, öltönyös úriember kezet fog
Etikett, szokások, protokoll. Helyre rakjuk a névjegykártyák átadásával kapcsolatos tévhiteket és félreértéseket. Legyen profi az üzleti etikettben is!
színes élű névjegykártyák
Fekete alapon sárga szöveg, vagy fehér alapon fekete? Elmondjuk röviden hogyan alkalmazzuk névjegykártyánkon a színeket.
híres emberek névjegykártyái
Látta már Steve Jobs, vagy Bill Gates névjegykártyáját? Tekintse meg azoknak a névjegyeit, akik átformálták a mindennapjainkat.
A névjegykártya történelme
Hogyan indult a névjegykártya világhódító útjára? Hol kezdődött története és milyenek voltak az első nevünket hirdető papírok? Tudjon meg többet a névjegykártya készítés kezdeteiről.
Névjegykártya méret
90x50 mm, vagy 85x55 mm? Álló, vagy fekvő? Hol, milyen szabványok érvényesek a névjegykártya készítésben? Megmutatjuk, hogy milyen üzleti kultúrában, milyen méret az elfogadott.
névjegykártya felületnemesítési eljárások
Egy névjegykártya nem csak papír és festék. Számos extra tulajdonsággal ruházhatjuk fel névjegyeinket, amellyel elérhetjük a kívánt egyediséget.