Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

Névjegykártya nyomdakész elkészítése

 

Névjegykártya tervezés a PrintPix Nyomdánál

Számos lehetőség van névjegykártyánk megtervezésére , ám amennyiben azokat jó minőségben szeretnénk valamilyen nyomdában kinyomtatni, nem minden eszköz lesz alkalmas. Mivel mi is rengeteg otthon készített névjegy tervet kapunk, melyek több szempontból sem felelnek meg a nyomdakész állapotnak, ezért készítettünk egy rövid talpalót, amelyben részleteztük azokat a fontos információkat és lépéseket, melyek figyelembe vétele szükséges névjegykártya tervezésnél.

Mindenek előtt fontos megemlítenünk, hogy névjegykártyát jó minőségben csak nyomdakész, kompozit PDF fájlból tudunk kinyomtatni. Ebben a formátumban nem csúsznak el a szöveges és geometriai elemek, méretek, arányok. Bővebb technikai leírást névjegykártya anyagleadási útmutatónkban találhatunk. És most lássuk a lépéseket.

1. Megfelelő szoftver kiválasztása

Sok ingyenes névjegykártya készítő szoftvert találunk az interneten, melyek a grafikai tervezés egyszerűségének hamis ígéretével csábít minél több felhasználót . Sajnos azt kell mondanunk, hogy az ilyen programokban készült névjegyek nagy része alkalmatlan nyomdai előállításra. A profik általában a Corel vagy Adobe termékcsaládok valamelyik termékét használja. Esetünkben az Adobe Photoshop grafikai tervező programban készítünk egy egyszerű névjegykártya alapot, majd varázsolunk nyomdakésszé.

2. Kezdeti beállítások

Mielőtt elkezdjük a tervezést, határozzuk meg névjegykártyánk egy-két alapvető tulajdonságát . A legfontosabb a méret : 90x50 mm, 85x55 mm, vagy akár valamilyen teljesen egyedi forma is lehet. Amennyiben 90x50 mm méretű névjegykártyát szeretnénk, akkor ennél több dologgal nem is kell bajlódnunk, mivel oldalunkról letölthetünk egy névjegykártya sablont , mely tartalmazza a szükséges beállításokat, kifutót és segédvonalakat.

3. Kifutó, biztonságos zóna, hasznos terület

sematikus rajz a névjegykártya tervezéshez, jelölve a kifutót, margót és a biztonságos zónát

A fenti névjegykártya ábrán jelölt biztonságos zóna az, ahová érdemes helyezni a szöveges és geometriai tartalmakat, mivel az fog helyesen megjelenni a névjegykártyán. A margó arra szolgál, hogy a névjegy tartalma megfelelő távolságra legyen a vágástól. A kifutó pedig azt a célt szolgálja, hogy a névjegy széléig elterülő grafika a vágás közben előforduló 1-2 mm mértékű elmozdulást kivédje. Ennek köszönhetően nem fordulhat elő olyan, hogy a névjegy szélén egy keskeny fehér csík jelenjen meg. A segédvonalak segítségével állítsuk össze a grafikát, mely esetünkben így néz majd ki:

a névjegykártya tervezés közben használt grafika segédvonalak bemutatása

Ha kész a terv, tudjuk meg mennyibe is kerülne. Kérjünk árat névjegykártyánkra >>

4. Vágójelek

 Amennyiben elkészültünk a névjegykártyánk grafikájával, kattintsunk a File/Print (Fájl/Nyomtatás) parancsra.

Adobe Photoshop képkivágás a nyomtatás beállításairól

A jobb oldali sávban találhatjuk a beállításokat. Elsőként a Printer (Nyomtató) beállításnál válasszuk az Adobe PDF-et. (A funkció alkalmazásához rendelkeznünk kell egy aktív Adobe Acrobat Pro programmal a számítógépünkön). Görgessünk lefelé a Printing Marks (Nyomdai jelek) beállításhoz és jelöljük be a Corner Crop Marks (Sarok vágójelek) négyzetet. Közvetlenül alatta a Functions (Funkciók) beállításnál kattintsunk a Bleed (Kifutó) gombra, majd adjuk meg az értéket, mely esetünkben 5 mm. Kattintsunk az OK-ra. Ha mindent jól csináltunk, akkor a következőt láthatjuk:

Adobe Photoshop képkivágás a vágójelek elhelyezéséről

Ezek után kattintsunk a Print (Nyomtatás) gombra, majd mentsük el a kész fájlt. Ezek után küldjük el a nyomdának a kész névjegykátya tervet, ahol minden bizonnyal nagyon fognak örülni a nyomdakész anyagnak.

És akkor lássuk a kész névjegyet:

PrintPix Nyomda teszt névjegyártyája vágott méretben

 

Most hogy kész a névjegy, nézzük meg milyen felületnemesítéssel rendelhetjük azt meg.

Tetszett a cikk? Mutassa meg ismerőseinek is: 

További érdekességek névjegykártyákkal kapcsolatban:

névjegykártya felületnemesítési eljárások
Egy névjegykártya nem csak papír és festék. Számos extra tulajdonsággal ruházhatjuk fel névjegyeinket, amellyel elérhetjük a kívánt egyediséget.
Névjegykártya méret
90x50 mm, vagy 85x55 mm? Álló, vagy fekvő? Hol, milyen szabványok érvényesek a névjegykártya készítésben? Megmutatjuk, hogy milyen üzleti kultúrában, milyen méret az elfogadott.
híres emberek névjegykártyái
Látta már Steve Jobs, vagy Bill Gates névjegykártyáját? Tekintse meg azoknak a névjegyeit, akik átformálták a mindennapjainkat.
két elegáns, öltönyös úriember kezet fog
Etikett, szokások, protokoll. Helyre rakjuk a névjegykártyák átadásával kapcsolatos tévhiteket és félreértéseket. Legyen profi az üzleti etikettben is!
7 tipp a szuper névjegykártyához
A névjegykártya még mindig az üzleti élet egyik nagyon komoly reprezentációs eszköze. Tekintsük meg, hogyan használhatjuk őket hatékonyan.
szófelhő részlet nyomdai kifejezésekből kialakítva
Helyezzünk névjegykártyánkra olyan szlogent, mely egyértelműen azonosítja cégünket a fogyasztók számára. Legyen tömör, rövid, ám annál beszédesebb.