Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

Névjegykártya felületnemesítési eljárások

 

A névjegykártya több, mint pusztán papír és festék. Számos extra tulajdonsággal ruházható fel, amivel elérhetjük a hőn áhított egyediséget. A következőkben bemutatjuk a névjegykártya készítés során alkalmazható egyszerűbb és különlegesebb felületnemesítési eljárásokat.

fóliázott névjegykártya

1. Fóliázás

A fólia egy vékony műanyag réteg, melyet magas hőfokon olvasztunk a névjegykártya papírjára. A fólia védi a papírt, így az nehezebben tépődik, kis mértékben vízhatlanná, tartósabbá, kopásmentessé válik. Esztétikailag szebb megjelenést kölcsönöz a névjegynek, lehet matt vagy fényes.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

laminált névjegykártya

2. Laminálás

A laminálás vastagabb műanyag védőréteget ad a névjegykártyának. Ha a névjegykártya készítéskor laminálást alkalmazunk, egy vízálló, erős és rendkívül tartós névjegykártyát kapunk. Extrém körülmények közé ajánljuk. Laminálásnál a borítást két különálló műanyag lapból olvasztjuk össze a névjegykártya széleinél, így mérete a forrasztás miatt megnő.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

sarokkerekített névjegy

3. Sarokkerekítés

Lehetőség van a névjegykártya szögletes sarkainak elegáns lekerekítéséhez külön-külön is. Az így kapott forma eltér a megszokott névjegykártyák látványától, így ez egy kiváló módszer a figyelemfelkeltő formavilág kialakításához.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

lakkozott névjegykártya

4. Lakkozás

A lakkozás egy felületkezelési eljárás, mely erősebbé teszi a papírt. Ezen felül a technikával kiemelhetjük a névjegykártya bizonyos részeit (formalakkozás). Ez nemcsak esztétikailag teszi sokkal vonzóbbá névjegyét, de tapintásra is kitűnik a formalakkozott rész a névjegykártya felületéből.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

dombornyomott névjegykártya

5. Dombornyomás

A dombornyomás lényege, hogy festék nélkül jelenítünk meg formákat a papíron, amik kiemelkednek a névjegykártya felületéből. A papírt megnyomva a forma látványos és elegáns díszítőeleme lehet névjegykártyájának.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

prégelt névjegykártya nyomóformával

6. Prégelés

A prégelés a dombornyomáshoz hasonló, fémklisével hőre és nyomásra leváló színes fóliával való nyomást jelent, ami tovább növeli annak esztétikai értékét. Lényege, hogy a kiemelkedő részek valamilyen színnel meg vannak nyomva. A névjegykártya készítés során általában ezüst és arany színeket szoktunk használni.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

stancolt névjegy

7. Stancolás

A stancolás gyakorlatilag azt jelenti, hogy a névjegykártya nemcsak téglalap alakú lehet, hanem bármilyen formában kivághatjuk. Ennél gyakoribb megoldás a különböző formák kivágása a felületből.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

hajtott névjegykártya

8. Hajtás

A névjegykártya bármekkora méretű lehet, így alkalmazhatunk akár félbehajtott megoldást is.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

Effekt lakkozott névjegykártya

9. Hibrid effektlakkozás

Igazán exkluzív névjegyet szeretne? Az effektlakkozással egyedi és különleges látványvilágot jeleníthet meg névjegykártyáján, mely nem csak vizuálisan, de tapintásra is kiemelt élményt nyújt. Lényege, hogy a papírra kétfajta lakkréteget viszünk fel egyszerre. Ezek kombinálásával fényes, matt és érdes felületek hozhatóak létre. Az eljárás csak nagyobb példányszám (minimum 2000 db) esetében alkalmazható. Amennyiben a kép nem mond Önnek sokat, hétfőtől péntekig 8:00-18:00-ig megtekintheti hibrid effekt lakkal készült termékmintáinkat élőben irodánkban .

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

UV lakkozott névjegykártya

10. UV lakkozás

Az UV lakk elegáns megjelenést kölcsönöz névjegykártyájának. Formalakkozással ötvözve látványosan kiemelhet területeket névjegyén. Lényege, hogy a folyékony lakk UV fény hatására szárad meg, erős védelmet adva hordozójának. Előnye, hogy erősebb mint a többi lakk fajta, és jobban ellenáll a napfény hatásának (nem fakul ki a névjegykártya színe). Amennyiben a kép nem mond Önnek sokat, hétfőtől péntekig 8:00-18:00-ig megtekintheti UV lakkal készült termékmintáinkat élőben irodánkban .

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

kreativ papirok

11. Extra papír

Nyomdánkban nemcsak a gyakran használt 300-350 grammos fényes, vagy matt papírokra kérhető névjegykártya készítés, hanem lehetősége van kiváló minőségű kreatív és színes papírokat is választani.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

illatos lakk

12. Illatos lakk

Étterme van, vagy péksége? Esetleg virágszaküzlete? Éreztesse névjegykártyáján cégének profilját! A mikrokapszulákat tartalmazó lakk segítségével illatanyagot tudunk elhelyezni névjegykártyáján, melynek dörzsölésével érezhetővé válik a választott illat. A megoldás rendkívül figyelemfelkeltő, ezért garantált a nagyfokú érdeklődés cége vagy termékei iránt. Nyomdánk közel kétszáz előre elkészített illattal szolgál, azonban van lehetőség egyedi illatok kikeverésére is. A megoldást nagy mennyiségű (3000-nél több) névjegy készítése esetén javasoljuk.

Jónak tűnik, kérek rá árat >>

Én is szeretnék egyedi névjegykártyát >>

 

A sok száraz adat után jól fog esni egy kis vidámság. Tekintsen meg pár vicces névjegykártyát .

Tetszett a cikk? Mutassa meg ismerőseinek is: 

További érdekességek névjegykártyákkal kapcsolatban:

színes névjegykártya tervek fehér háttér előtt
Bemutatjuk hogyan változott a névjegykártyák megjelenése és funkciója az elmúlt évtizedekben Magyarországon.
Hogyan javítsd fel névjegykártyákat
Számos városi legenda kering a névjegykártyákról az interneten, amiknek egy része valós tapasztalatokon alapszik. Érdemes ezeket megfogadni a névjegykártya készítés során.
két elegáns, öltönyös úriember kezet fog
Etikett, szokások, protokoll. Helyre rakjuk a névjegykártyák átadásával kapcsolatos tévhiteket és félreértéseket. Legyen profi az üzleti etikettben is!
szófelhő részlet nyomdai kifejezésekből kialakítva
Helyezzünk névjegykártyánkra olyan szlogent, mely egyértelműen azonosítja cégünket a fogyasztók számára. Legyen tömör, rövid, ám annál beszédesebb.
híres emberek névjegykártyái
Látta már Steve Jobs, vagy Bill Gates névjegykártyáját? Tekintse meg azoknak a névjegyeit, akik átformálták a mindennapjainkat.
Névjegykártya méret
90x50 mm, vagy 85x55 mm? Álló, vagy fekvő? Hol, milyen szabványok érvényesek a névjegykártya készítésben? Megmutatjuk, hogy milyen üzleti kultúrában, milyen méret az elfogadott.