Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

Hogyan írjunk szlogent névjegykártyánkra?

 

Egy jó szlogen megragadja a figyelmünket , és gyakran eszünkbe juttatja a céget, vagy személyt, aki a névjegyen szerepelt. Ezen felül, egy szlogen hozzáadása névjegykártyánkhoz már azt is mutatja, hogy nem sablonos megoldásokkal dolgozunk. Egy jó szlogen megírása, amely nem csak vállalkozásunkhoz, de a névjegykártyánkon való szerepléshez is teljes mértékben alkalmas, mindenképpen alapos megfontolást igényel. Szakítson időt a megfelelő szlogen megírására, melyben segítségére van az alábbi leírás.

1. Kezdjük vállalkozásunk nevével

elegáns fekete-fehér névjegykártya

A szlogenek fő funkciója, hogy cégünk könnyedén megjegyezhető legyen , akár első hallásra, vagy olvasásra is névjegykártyánkon. Ezt legkönnyebben úgy érhetjük el, ha cégünk nevét beépítjük szlogenünkbe. Sajnos erre nem minden cégnév alkalmas, azonban ha megtehetjük, mindenképpen éljünk vele. Másik lehetőségként iparágunk valamilyen fontos kulcsszavát alkalmazzuk.

2. Határozzuk meg az üzletágat

Amennyiben cégünk neve nem alkalmas arra, hogy integráljuk szlogenünkbe, használjunk valamilyen fontos szót vagy kifejezést, mely jellemző üzletágunkra . Mondjuk el, mivel foglalkozunk névjegykártyánkon röviden.

3. Játsszunk a szavakkal

érdekes, rovátkált mintázatú fekete névjegykártya

A szójátékok sokkal jobban megragadnak elménkben, mivel sokszor gondolkodnunk kell kicsit, hogy megértsük őket. Az emberek szeretik az ötletes szlogeneket olvasgatni a névjegykártyákon , amit akár barátaiknak is továbbadhatnak. A rímelő szlogenek kiváltképp sikeresek, de pont emiatt nehéz igazán hatásosat írni. Vigyázzunk, az erőltetett szlogeneket névjegykártyánk sem bírja el!

4. Legyünk tömörek és érjünk el nagyobb hatást

A jó szlogen rövid, tömör, érthető és könnyű megjegyezni (továbbá könnyen elfér névjegykártyánkon). A statisztikák azt mutatják, hogy minimum hétszer kell szlogenünkkel elérni valakit, hogy beépüljön. Egy rövidebb szlogen értelemszerűen könnyebben beépül. Gondoljunk csak a legnagyobbak szlogenjeire, ám ne tévesszen meg azok egyszerűsége. Nekik milliárdjaik vannak arra, hogy még a csapból is a szlogenjük follyon.

5. Emeljük ki versenyelőnyeinket

Egy szlogen, amely kiemeli előnyeinket, kiváló reklámeszköz (fontos megjegyezni, hogy névjegykártyánk is az). Meg kell mutatni a célcsoportnak, milyen haszna származik abból, ha minket választ. Ezt alaposan át kell gondolni, mert pár szóval pozícionáljuk magunkat ez ügyfelek szemében.

6. Teszteljük új szlogenünket névjegykártyánkon

sarokkerekített, fehér névjegykártyák fekete háttér előtt

Amennyiben megvan az új szlogen, meg kell nézni, hogyan mutat névjegykártyánkon . Ennek a legjobb módja, ha segítségül hívjuk az utca emberét. Mindenképpen olyan embereket kell felkérni a tesztelésre, akik nem ismerik cégünket, hogy pontosan felmérhessük az első benyomást. Amennyiben a névjegykártya kézhezvétele után meg tudják állapítani cégünk tevékenységi körét, akkor elértük célunkat, és megtaláltuk a megfelelő szlogent névjegykártyánkhoz.

 


Mindent tud már a szlogenekről? Akkor nézzen meg pár kreatív névjegykártya megoldást .

Tetszett a cikk? Mutassa meg ismerőseinek is: 

További érdekességek névjegykártyákkal kapcsolatban:

színes névjegykártya tervek fehér háttér előtt
Bemutatjuk hogyan változott a névjegykártyák megjelenése és funkciója az elmúlt évtizedekben Magyarországon.
Hogyan javítsd fel névjegykártyákat
Számos városi legenda kering a névjegykártyákról az interneten, amiknek egy része valós tapasztalatokon alapszik. Érdemes ezeket megfogadni a névjegykártya készítés során.
fekete névjegykártyák fehér betűkkel
Kifutó? Vágójel? Megmutatjuk hogyan varázsoljuk grafikai anyagunkat nyomdakésszé akár otthoni számítógépünkön.
A tömegtermelés elfojtja az egyediséget és a kreativitást. De vannak névjegyek, melyek fittyet hánynak a konvencióknak! Ezekből lehet leginkább ihletet meríteni a névjegykártya készítés során.
Névjegykártya hibák
Tökéletes névjegykártya recept nem létezik, ám vannak olyan hibák, melyeket érdemes nagy ívben elkerülni. Persze a minőség soha nem lehet kérdés!
szófelhő részlet nyomdai kifejezésekből kialakítva
Helyezzünk névjegykártyánkra olyan szlogent, mely egyértelműen azonosítja cégünket a fogyasztók számára. Legyen tömör, rövid, ám annál beszédesebb.