Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

Hogyan írjunk szlogent névjegykártyánkra?

 

Egy jó szlogen megragadja a figyelmünket , és gyakran eszünkbe juttatja a céget, vagy személyt, aki a névjegyen szerepelt. Ezen felül, egy szlogen hozzáadása névjegykártyánkhoz már azt is mutatja, hogy nem sablonos megoldásokkal dolgozunk. Egy jó szlogen megírása, amely nem csak vállalkozásunkhoz, de a névjegykártyánkon való szerepléshez is teljes mértékben alkalmas, mindenképpen alapos megfontolást igényel. Szakítson időt a megfelelő szlogen megírására, melyben segítségére van az alábbi leírás.

1. Kezdjük vállalkozásunk nevével

elegáns fekete-fehér névjegykártya

A szlogenek fő funkciója, hogy cégünk könnyedén megjegyezhető legyen , akár első hallásra, vagy olvasásra is névjegykártyánkon. Ezt legkönnyebben úgy érhetjük el, ha cégünk nevét beépítjük szlogenünkbe. Sajnos erre nem minden cégnév alkalmas, azonban ha megtehetjük, mindenképpen éljünk vele. Másik lehetőségként iparágunk valamilyen fontos kulcsszavát alkalmazzuk.

2. Határozzuk meg az üzletágat

Amennyiben cégünk neve nem alkalmas arra, hogy integráljuk szlogenünkbe, használjunk valamilyen fontos szót vagy kifejezést, mely jellemző üzletágunkra . Mondjuk el, mivel foglalkozunk névjegykártyánkon röviden.

3. Játsszunk a szavakkal

érdekes, rovátkált mintázatú fekete névjegykártya

A szójátékok sokkal jobban megragadnak elménkben, mivel sokszor gondolkodnunk kell kicsit, hogy megértsük őket. Az emberek szeretik az ötletes szlogeneket olvasgatni a névjegykártyákon , amit akár barátaiknak is továbbadhatnak. A rímelő szlogenek kiváltképp sikeresek, de pont emiatt nehéz igazán hatásosat írni. Vigyázzunk, az erőltetett szlogeneket névjegykártyánk sem bírja el!

4. Legyünk tömörek és érjünk el nagyobb hatást

A jó szlogen rövid, tömör, érthető és könnyű megjegyezni (továbbá könnyen elfér névjegykártyánkon). A statisztikák azt mutatják, hogy minimum hétszer kell szlogenünkkel elérni valakit, hogy beépüljön. Egy rövidebb szlogen értelemszerűen könnyebben beépül. Gondoljunk csak a legnagyobbak szlogenjeire, ám ne tévesszen meg azok egyszerűsége. Nekik milliárdjaik vannak arra, hogy még a csapból is a szlogenjük follyon.

5. Emeljük ki versenyelőnyeinket

Egy szlogen, amely kiemeli előnyeinket, kiváló reklámeszköz (fontos megjegyezni, hogy névjegykártyánk is az). Meg kell mutatni a célcsoportnak, milyen haszna származik abból, ha minket választ. Ezt alaposan át kell gondolni, mert pár szóval pozícionáljuk magunkat ez ügyfelek szemében.

6. Teszteljük új szlogenünket névjegykártyánkon

sarokkerekített, fehér névjegykártyák fekete háttér előtt

Amennyiben megvan az új szlogen, meg kell nézni, hogyan mutat névjegykártyánkon . Ennek a legjobb módja, ha segítségül hívjuk az utca emberét. Mindenképpen olyan embereket kell felkérni a tesztelésre, akik nem ismerik cégünket, hogy pontosan felmérhessük az első benyomást. Amennyiben a névjegykártya kézhezvétele után meg tudják állapítani cégünk tevékenységi körét, akkor elértük célunkat, és megtaláltuk a megfelelő szlogent névjegykártyánkhoz.

 


Mindent tud már a szlogenekről? Akkor nézzen meg pár kreatív névjegykártya megoldást .

Tetszett a cikk? Mutassa meg ismerőseinek is: 

További érdekességek névjegykártyákkal kapcsolatban:

színes élű névjegykártyák
Fekete alapon sárga szöveg, vagy fehér alapon fekete? Elmondjuk röviden hogyan alkalmazzuk névjegykártyánkon a színeket.
7 tipp a szuper névjegykártyához
A névjegykártya még mindig az üzleti élet egyik nagyon komoly reprezentációs eszköze. Tekintsük meg, hogyan használhatjuk őket hatékonyan.
Hogyan javítsd fel névjegykártyákat
Számos városi legenda kering a névjegykártyákról az interneten, amiknek egy része valós tapasztalatokon alapszik. Érdemes ezeket megfogadni a névjegykártya készítés során.
két elegáns, öltönyös úriember kezet fog
Etikett, szokások, protokoll. Helyre rakjuk a névjegykártyák átadásával kapcsolatos tévhiteket és félreértéseket. Legyen profi az üzleti etikettben is!
szófelhő részlet nyomdai kifejezésekből kialakítva
Helyezzünk névjegykártyánkra olyan szlogent, mely egyértelműen azonosítja cégünket a fogyasztók számára. Legyen tömör, rövid, ám annál beszédesebb.
vicces névjegykártyák
A humor mindig is hatékony fegyver volt a marketing eszköztárában, így nem meglepő, hogy sokan névjegykártyájukon is alkalmazzák.