Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

Híres emberek névjegykártyái

 

Függetlenül attól, mennyire közismert személyiség vagy, névjegykártyád biztos, hogy van. Így vannak ezzel azok az emberek is, akiknek a munkássága közvetlenül, vagy közvetve mindennapi életünkre is hatással volt. Egy névjegykártya sok mindent elárulhat üzleti hozzáállásodról. Ezért javasoljuk mindig, hogy soha ne megjelenésünkön spóroljunk, mivel az emberek felszínesek, és könnyen ítélnek a külsőségek alapján. Nézzünk is meg pár igazán híres és nagy ember névjegykártyáját, mely példák nem minden esetben követendők, inkább amolyan érdekességek.

Steve Wozniak

Steve Wozniak névjegykártyája

Steve Wozniak nevét nem biztos, hogy mindenki ismeri, de az általa alapított céget viszont igen. Ő volt Steve Jobs mellett az Apple Computer alapítója és az Apple I és II kifejlesztője , mellyel megalapozta a cég későbbi sikereit. Bár nem sokkal a kezdetek után elhagyta a céget, mégis neve összeforrt a személyi számítógéppel. Futurisztikus névjegykártyája jól tükrözi Wozniak későbbi cégének tevékenységét.

Steve Jobs

Steve Jobs névjegykártyája

Steve Jobs-ot nem kell bemutatni senkinek , hiszen az Apple Computer elnöke, korábbi vezérigazgatója, az informatikai és a szórakoztatóipar ismert alakja, akinek hírneve már-már a hollywoodi sztárok népszerűségével vetekszik. Sajnos krónikus betegsége miatt 2011-ben eltávozott közülünk, de öröksége megváltoztatta a modern multimédia világát. Neki köszönhetjük többek között az Ipod, Iphone és az Ipad kifejlesztését. Egyszerű névjegykártyája türközi az Apple által mindig is képviselt letisztult eleganciát.

Bill Gates

Bill Gates névjegykártyája

Listánk talán leghíresebb alakja a Windows operációs rendszer megalkotója. Bill Gates a Microsoft élén megalkotta a világ legnépszerűbb operációs rendszerét , mely számítógépek millióin fut nap, mint nap. A Windows jelenleg  már a nyolcadik verzióját éli, mely az eddigi leírások szerint inkább táblagépekre készült, mint sem asztali gépekre, lépést tartva ezzel a korral. Bill Gates egyik korai névjegykártyája inkább feltűnőnek, mint esztétikusnak mondható.

Mark Zuckerberg

Mark Zsuckemberg névjegykártyája

Az alig 28 éves dollármilliárdos programozó a mindenki által ismert Facebook közösségi oldal alapítója. Eddigi életéről már filmet készítettek, melyet a magyarországi mozikban is vetítettek. A Facebook túllépte az 1 milliárdodik regisztrálót , és a tavalyi év során bevezették a New Yorki értéktőzsdére. Cége indításának idején kevesen hittek a sikerében és sok befektető elfordult tőle, ezért is az ellenséges hangnem névjegykártyáján. (Ezt csak akkor javasoljuk, ha legalább akkora cég élén állunk, mint a Facebook.)

Ön is világhírű lesz? Legyen egy névjegykártyája, melyet pár év múlva itt bemutathatunk :)

Larry Page

Larry Page névjegykártyája

Larry Page és Segey Brinn együtt fejlesztették ki azt a cégbirodalmat, mely ma kis túlzással uralja az internetet . Ez a Google. Munkásságuk egy egész generáció internetezési szokásait változtatta meg, majd egy egész iparág épült keresőjükre, a keresőmarketing. Névjegykártyája ugyanolyan letisztult, mint dollár milliárdokat érő oldaluk, a Google kereső.

Evan Williams

Evan Williams névjegykártyája

Evan Williams neve keveseknek mond bármit is, ám ő az alapítója a Blogger és Twitter oldalaknak . Munkássága szintén nagy hatással volt web 2.0 kialakulásának, mivel az említett oldalak tartalmait kizárólag a felhasználók állítják elő.

Barack Obama

Barack Obama névjegykártyája

Valószínű senkinek sem kell bemutatni az Amerikai Egyesült Államok elnökét. Bár a névjegykártya még szenátor korából van, mégis jó példaként szolgál mindenki számára. A legnagyobb elem a neve, és látható rajta minden fontos elérhetősége, továbbá mindenki számára egyértelmű, hogy a névjegy tulajdonosa mivel is foglalkozik.

Fidel Castro

Fidel Castro névjegykártyája

Igen, még a kubai diktátornak, Fidel Castronak is volt névjegykártyája , bár ekkor még csak a kommunista párt főtitkára volt. Stílusa egyszerű és nem bővelkedik információban sem, de bizonyára azokban a körökben, ahol Ő mozgott, nem is kellett semmi, csupán formalitásból volt neki. Ha másnak volt ugyebár, neki miért ne lett volna? Minden esetre, egy kis díszes, dombornyomás látszik a bal felső sarokban.

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln névjegykártyája

A „Becsületes Abe” becenévre is hallgató amerikai elnök az igazság és egyenjogúság jelképévé vált Amerikában. Aktív évei alatt játszódott le Amerikában a polgárháború a rabszolgatartó dél és a liberális észak között. Személyét mai napig a USA három legjelentősebb elnökei közé sorolják. Politizálása előtt azonban jogásznak tanult. Még ebből az időből maradt fent névjegykártyája. Bár elérhetőségeket a névjegy nem tartalmaz, főleg mert az 1900-as években készült, mégis egyértelműen jelzi mivel foglalkozik. Alul pedig pár mondatban olvashatjuk küldetését és meggyőződését munkájával kapcsolatban.

 

A fenti névjegyek közül nem mindegyikét neveznénk mai szemmel "követendő példának". Nézzen meg pár tipikus névjegykártya hibát .

Tetszett a cikk? Mutassa meg ismerőseinek is: 

További érdekességek névjegykártyákkal kapcsolatban:

szófelhő részlet nyomdai kifejezésekből kialakítva
Helyezzünk névjegykártyánkra olyan szlogent, mely egyértelműen azonosítja cégünket a fogyasztók számára. Legyen tömör, rövid, ám annál beszédesebb.
színes névjegykártya tervek fehér háttér előtt
Bemutatjuk hogyan változott a névjegykártyák megjelenése és funkciója az elmúlt évtizedekben Magyarországon.
Névjegykártya méret
90x50 mm, vagy 85x55 mm? Álló, vagy fekvő? Hol, milyen szabványok érvényesek a névjegykártya készítésben? Megmutatjuk, hogy milyen üzleti kultúrában, milyen méret az elfogadott.
színes élű névjegykártyák
Fekete alapon sárga szöveg, vagy fehér alapon fekete? Elmondjuk röviden hogyan alkalmazzuk névjegykártyánkon a színeket.
7 tipp a szuper névjegykártyához
A névjegykártya még mindig az üzleti élet egyik nagyon komoly reprezentációs eszköze. Tekintsük meg, hogyan használhatjuk őket hatékonyan.
Hogyan javítsd fel névjegykártyákat
Számos városi legenda kering a névjegykártyákról az interneten, amiknek egy része valós tapasztalatokon alapszik. Érdemes ezeket megfogadni a névjegykártya készítés során.