Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

Névjegykártya anyagleadási útmutató

 

A számítógépes programok nagy vonzerőt jelentenek a névjegykártyák házi tervezésére, azonban mi azt tartjuk célszerűnek, ha a vállalat tulajdonának ilyen fontos elemét profi szakember készíti.

pdf formátum

Akkor rendelkezik a névjegykártya készítéshez megfelelő nyomdakész anyaggal, ha az alábbi kritériumoknak megfelelő .pdf formátumú anyagot juttat el hozzánk. Kérem figyelmesen olvassa el, és ennek megfelelően készítse el a grafikai tervet. Amennyiben problémái adódnak, ne keseredjen el! Grafikusaink seperc alatt elkészítik Önnek akár saját terve alapján is a nyomdakész anyagot 4000 Ft+ÁFA/óra díjért, melyet negyed órás egységekben számolunk. (Így egy kisebb grafikai szerkesztésért, amely belefér 15 percbe, csupán bruttó 1270 Ft-ot számolunk fel.)

Nézzük tehát a kritériumokat:

cmyk színkód

Fájlformátum: CMYK Composite PDF

Képek: CMYK , minimum 300 DPI , lehetőleg .jpg tömörítés nélkül , beágyazva a pdf -be 1:1 méretarányban, kifutó 5 mm.

Betűtípusok: Az állományban levő összes betűtípus legyen beágyazott, vagy legörbézett, egyéb esetben csatolják a betűtípusokat.

Szöveg: Figyelem! A tartalmi és nyelvtani hibákért a jóváhagyott és elfogadott látványterv után nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Színek: Csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban. Direkt színek alkalmazásakor kizárólag a megfelelő elemek (objektumok, betűtípusok, képek, stb.) legyenek direkt színben megadva, amelyek, a megrendelésben is direkt színként szerepelnek. A felesleges direkt színeket kérjük CMYK -színrendszerben átalakítani.

Felületnemesítés: UV-lakk, effektlakk, dombornyomás és egyéb felület nemesítési eljárás, illetve stancforma használata esetén, kérjük ezeket a rétegeket direkt színként (külön színkivonaton) megadni, vektoros formátumban, görbézve.

Méretek: A megrendelésben meghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén  +5-5 mm, továbbá a vágástól szintén hagyjanak 3 mm helyet a fontosabb elemek elhelyezésére. (Kifutó: olyan grafikai és képi elemeknél, melyek a vágott méret széléig érnek, rá kell hagyni pár millimétert, hogy a vágásnál előforduló pontatlanságok miatt ne jelenjen meg fehér csík a kép szélén.)

Oldalak: Az oldalakat vágójelekkel és szükség esetén hajtás-, bígelés-, perforálás jelekkel kérjük leadni.

FONTOS: Az értékesítők által megadott elkészítési határidők csak a megfelelően leadott nyomdakész anyagok esetén érvényesek. Egyéb esetben a névjegykártya készítés ideje több lehet.

Nem megfelelő nyomdai formátumok: például: Word (.doc), Excel (.xls), Powerpoint (.ppt), Publisher (.pub).

A következő formátumok nem tekinthetően nyomdakésznek: MS Word, MS Excel, MS Powerpoint, MS Publisher

Anyagleadás: Az ajánlatkérő űrlap alján található fájlfeltöltőn keresztül tudja eljuttatni hozzánk az anyagait. 

A szabvány névjegykártya tervezési segédlete:

névjegykártya tervezési útmutató

A szabvány névjegykártya mérete 90x50 mm. A piros szaggatott vonal jelzi azt a méretet, amit majd a kezébe vehet, ha a névjegykártyát kinyomtattuk, és ki is vágtuk. A grafikát ezen a méreten túl kell futtatni az ábrán látható 3-5 mm-rel. A tartalmi részeket a vágástól további 3 mm-rel beljebb érdemes elhelyezni a biztonság kedvéért, mivel az a biztonságos zóna. Amennyiben saját grafikát ad le a névjegykártya készítéshez, kérem vegye figyelembe ezt a sematikus ábrát.

De még ennél is jobban megkönnyítjük munkáját!

Töltse le névjegykártya sablonjaink egyikét attól függően milyen programban készíti. A sablonokon jelöltük a kifutó és a biztonságos zóna helyét, ahova nyugodtan elhelyezheti a tartalmi elemeket. Ezután kövesse végig névjegykártya nyomdakész elkészítéséről szóló írásunkat.

Photoshop sablon (90x50mm + 5mm kifutó) LETÖLTÉS Névjegykártya sablon - Adobe Photoshop
Illustrator sablon (90x50mm + 5mm kifutó) LETÖLTÉS Névjegykártya sablon - Adobe Illustrator
InDesign sablon (90x50mm + 5mm kifutó) LETÖLTÉS Névjegykártya sablon - Adobe InDesign

 

Elkészült a terv a leírásnak megfelelően, kérek rá ajánlatot >>