Névjegykártyám.hu
Névjegykártya készítés a PrintPix Nyomdánál

7 tipp a szuper névjegykártyákhoz

 

Ha új névjegykártya készítése mellett döntött, vagy első névjegyét készíttetné, olvassa el hasznos tippjeinket!

Egy jó névjegykártya most is számít!

Formalakkozott névjegykártya

Bár sokan azt gondolják, hogy a közösségi hálózatok és az okostelefonok aranykorában nincs helye a papírnak, mégis: a névjegykártya még mindig az üzleti élet egyik nagyon komoly reprezentációs eszköze . De tekinthetjük az üzleti hitelesség jelképének, vagy tevékenységünk egy erős kommunikációs eszközének egyaránt.

Ez így egy kicsit talán komolyan hangzik, de ha jobban belegondolunk, egy névjegykártya alapján akaratlanul is megítéljük annak tulajdonosát . Persze, mindent nem tudunk rárakni egy kis darab papírra, mégis akad pár dolog, ami felett vétek lenne elsiklani névjegykártya készítés közben.

1. Válasszon megfelelő papírt névjegykártyája alapanyagának

Mennyire komoly a cége, ha egyszerű fénymásolópapírra nyomja annak nevét? A névjegy alapanyagát nevezhetjük a minőség mértékegységének is . Túl felszínesnek hangzik? Talán igaz, de vajon ugyanezt gondoljuk, amikor ruhát vásárolunk? Ugyanolyan körültekintéssel válasszon papírt a névjegykártyához, mint ahogy egy tárgyalásra választ ruhát.

Ne a névjegykártya készítésen spóroljon, ha pénzt akar megtakarítani. Vegye ezt is befektetésnek, mert lehet a világ legjobb szakembere, ha ez nem látszik, senki sem fogja elhinni. Szaktudása bizonyítására pedig sok esetben egyszerűen nincs lehetőség.

2. A neve legyen nagy

Kreatív névjegykártya grafika, kék háttéren fehér villanykörte

Természetesen nem a vezetéknévről beszélünk, az maradjon csak az eredeti. A névjegykártyán a leghangsúlyosabb elem a név legyen , mivel ez egy emlékeztető is a személyes találkozóra. Így akár egy pillantás is elég, hogy tudjuk, kié a névjegykártya.
Amennyiben alkalmazotti viszonyban van, úgy ezt nehéz megvalósítani, mivel a cégek jobban szeretik kihangsúlyozni a márkát, mint a személyt. Ez rendben is van, de ne felejtsük el, hogy sok megrendelő nem a munkáltatóval van kapcsolatban, hanem különböző munkatársakkal.

3. Használjon képeket

Alapjába véve vizuális lények vagyunk. Ez azért is fontos, mert a vizuális érzékelés lényege az érzések összekötése a korábbi érzékszervi tapasztalatok emlékével. Azaz, ha új dolgot látunk, azt mindig hasonlítjuk valami eddig látotthoz.

Ezért fontos, hogy névjegykártyánkon ne csak egyszerű szöveg szerepeljen, hanem egy olyan kép is, amely utal tevékenységünkre vagy az általunk előállított termékre, szolgáltatásra. Ha mi magunk vagyunk a termék, akkor szerepeljen rólunk egy kép a névjegyen. Egy jó kép, amin mosolygunk.

Ha már tudja mit szeretne, legyen tisztában az árakkal is!

Arra is figyeljünk a névjegykártya készítés során, hogy az alkalmazott szimbólum szerepeljen egyéb helyeken is. Pl.: hirdetéseinkben, weboldalainkban, kiadványainkban. Ezáltal könnyebben be tudnak azonosítani minket a későbbiekben, de ez már az arculattervezés témája.

4. Mondja el mit csinál

Számos olyan névjegykártya van, amelyeken csupán név és elérhetőség található, de fogalmunk sincs, mit is csinál annak tulajdonosa . Egy rövid és tömör szlogen névjegykártyánkon segít emlékezni, mivel is foglalkozunk . Persze nehéz jó szlogent találni, de erről olvashat bővebben üzleti szlogenekről szóló cikkünkben , így ezt most nem is boncolgatnánk tovább.

5. Tüntesse fel a megfelelő elérhetőségeit

Prémium névjegykártya

Telefonszám és e-mail cím feltüntetése nélkül nincs is értelme a névjegykártya készítésnek . És ma már nem vállalkozhat úgy senki sem, hogy nincs online elérhetősége. Ezen felül érdemes feltüntetni hivatalos közösségi elérhetőségeit, amennyiben rendelkezik ilyenekkel. Visszatérve az online elérhetőségre: weboldal! Ma már kikerülhetetlen. Számos olyan névjegykártya van forgalomban, amelyen találhatunk fax számot, de nincs rajta weboldal. 2013-ban több ügyfél kattint üzletére online, mint ahányan pötyögnének a faxgépen, ebben biztos lehet.

Ha igazán profin akarja kezelni ügyfeleit, akkor azt is megválogatja, kinek milyen elérhetőségeket ad meg. A legújabb trendek szerint az elérhetőségek között csak e-mail cím, telefonszám, és egy weboldal címe van megadva a névjegyeken. A weboldal címe pedig egy olyan úgynevezett landoló oldalra mutat, melyen az érdeklődő minden fontos kapcsolati adatot megtalál: Munkahely címe, link a közösségi elérhetőségekhez, egyéb weboldalakhoz, referenciákhoz. Készíthet egy letölthető vCard-ot is az oldalra az okostelefonnal rendelkezőknek.

6. Használja ki a teret

Fogja meg jelenlegi névjegykártyáját, és fordítsa meg. Nézze meg azt az üres fehér oldalt (amennyiben tényleg üres) és gondolja át, mennyi minden ráférne még. Persze van, aki ide jegyzetel Önnel kapcsolatban, de ha követte az eddigi javaslatokat, akkor nem sok minden írnivalója lesz ügyfelének.

Amennyiben nem akarja elvesztegetni névjegye hátoldalát , töltse fel hasznos információval. Írjon magáról, vállalkozásáról, tüntesse fel legnépszerűbb termékeit, mutassa be referenciáit, részletezze valamelyik szolgáltatását, hívja fel a figyelmet egy akcióra, helyezzen rá QR kódot, stb.

7. Ha már megvan a névjegykártya…

Amikor előkerül a névjegykártya, az  általában egy üzleti kapcsolat kezdete . Miután átadja valakinek névjegyét, tartsa szemmel az illetőt. Ez annyit tesz, hogy érdemes küldeni egy udvarias és rövid emlékeztetőt a találkozóról. Ez nem azt jelenti, hogy a találkozó után rögtön hírlevelekkel vagy értékesítő célú hívásokkal kell bombázni bárkit is. A cél legyen az, hogy a partnernek legyen oka emlékezni a találkozóra, főleg, ha szüksége lesz az Ön által képviselt szakértelemre.. Ez annyit tesz, hogy érdemes küldeni egy udvarias és rövid emlékeztetőt a találkozóról. Ez nem azt jelenti, hogy a találkozó után rögtön hírlevelekkel vagy értékesítő célú hívásokkal kell bombázni bárkit is. A cél legyen az, hogy a partnernek legyen oka emlékezni a találkozóra, főleg, ha szüksége lesz az Ön által képviselt szakértelemre.

 

A jó névjegy nem csak tartalom, az is fontos hogy néz ki. Nézze meg milyen felületnemesítést kérhet névjegykártyáján .

Tetszett a cikk? Mutassa meg ismerőseinek is: 

További érdekességek névjegykártyákkal kapcsolatban:

fekete névjegykártyák fehér betűkkel
Kifutó? Vágójel? Megmutatjuk hogyan varázsoljuk grafikai anyagunkat nyomdakésszé akár otthoni számítógépünkön.
vicces névjegykártyák
A humor mindig is hatékony fegyver volt a marketing eszköztárában, így nem meglepő, hogy sokan névjegykártyájukon is alkalmazzák.
két elegáns, öltönyös úriember kezet fog
Etikett, szokások, protokoll. Helyre rakjuk a névjegykártyák átadásával kapcsolatos tévhiteket és félreértéseket. Legyen profi az üzleti etikettben is!
híres emberek névjegykártyái
Látta már Steve Jobs, vagy Bill Gates névjegykártyáját? Tekintse meg azoknak a névjegyeit, akik átformálták a mindennapjainkat.
színes élű névjegykártyák
Fekete alapon sárga szöveg, vagy fehér alapon fekete? Elmondjuk röviden hogyan alkalmazzuk névjegykártyánkon a színeket.
névjegykártya felületnemesítési eljárások
Egy névjegykártya nem csak papír és festék. Számos extra tulajdonsággal ruházhatjuk fel névjegyeinket, amellyel elérhetjük a kívánt egyediséget.